sunnuntai 7. lokakuuta 2012

mansikka-suklaakakku

Pohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

2 appelsiinin mehu (noin 1 1/2 dl)
Täyte:

2 dl vispi-kuohukermaa
100 g mansikka-valkosuklaata

mascarpone-juustoa

1/2 dl sokeria

1-2 tl vaniljasokeria

2-3 rkl sitruunamehua

1 l mansikoita

Kuorrutus:

2,5 dl vispikermaa

1 rkl kaakaojauhetta

1 rkl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

Pinnalle:

rouhittua pätkistä
mansikoita

mansikka-valkosuklaa lastuja

raastettua tummaasuklaata

suklaaruusuja ja lehtiä

Ohjeet:
 
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao- ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita mascarponen joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunamehu, suklaarouhe ja lopuksi vaahdotettu kerma.

 Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja kostuta levyt appelsiinimehulla. Viipaloi mansikat. Levitä pohjalevylle viipaloituja masikoita ja niiden päälle täyte. Nosta päällimmäiseksi kostutettu kakkulevy.

  Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kaakaojauheella. Levitä vaahto ilmavasti kakun päälle ja reunoille. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti